Selvom mange store brands har simple, korte navne, skal man passe på med at fristes til, at kalde sig noget specielt, da det ikke vil give mening for alle. Selvom de fleste kan nikke genkendende til brands som Nike, Pepsi, Google og lignende, er det ikke alle navne eller idéer, som har samme gennemslagskraft. Hav derfor det i mente, inden du vælger et navn, som i bund og grund er et vrøvleord, da der er risiko for, at folk ikke forstår pointen.
Enhver fysisk eller juridisk person kan ansøge DK Hostmaster om at blive godkendt som Navneserveransvarlig under .dk-domænet ved at indsende en host-ansøgning. DK Hostmaster skal godkende de Navneservere, den Navneserveransvarlige ønsker valideret og registreret. Formular for host-ansøgning er tilgængelig fra hjemmesideadressen www.dk-hostmaster.dk.
Domæneguide.dk har gjort det let for dig at tjekke og købe det domæne, du ønsker dig. På denne side finder du en masse brugbar information omkring køb af domæne – og vi har sammenlignet en lang række udbydere for at sikre dig det fulde overblik. Hvis du allerede ved hvilket domæne, du ønsker at bestille, kan du starte med at tjekke, om det er ledigt i boksen herunder. Hvis du vil sikre dig de bedste fordele ved køb af dit domæne, skal du huske at tjekke vores oversigt over domæne udbydere. Hvis du vil læse mere omkring webhoteller, kan du hoppe direkte til vores test af webhoteller og læse nærmere omkring priser og ydelser. Vi håber du finder det domæne, du ønsker dig og ønsker dig held og lykke med din hjemmeside!
b. Et Domænenavn, om hvilket der er indbragt klage til Klagenævnet for Domænenavne, eller som DK Hostmaster har modtaget skriftlig og dokumenteret underretning om, at der af trejdepart er indledt retlige skridt om mod registranten, kan alene overdrages til en tredjepart med godkendelse fra DIFO’s forretningsfører. Når DK Hostmaster har modtaget meddelelse fra Klagenævnet for Domænenavne eller fra registrant eller fra tredjepart om verserende tvister, noterer DK Hostmaster dette på stamoplysningerne for det pågældende domænenavn således, at registrantdata ikke kan ændres uden godkendelse af DIFO’s forretningsfører. DK Hostmaster orienterer registranten om noteringen via dennes verifikationsadresse. DK Hostmaster ophæver selv noteringen, når DK Hostmaster har modtaget besked fra Klagenævnet for Domænenavne om en klagesags afgørelse, eller har modtaget dokumentation fra registranten eller tredjepart om retsafgørelse eller forlig, medmindre DK Hostmaster forinden modtager dokumenteret underretning om, at der fortsat verserer retstvist om domænenavnet. Denne regel er ikke til hinder for, at der kan ske suspendering og/eller sletning af det omtvistede domænenavn på grund af registrantens manglende overholdelse af nærværende regelsæt, herunder misligholdelse af betalingsforpligtelser til DK Hostmaster. En trejdeparts nyregistrering, der er muliggjort gennem en sådan sletning, betragtes ikke som en overdragelse i medfør af denne regel.

Denne guide viser dig en oversigt over en lang række danske domæne udbydere. Man skulle tro, at de alle var ens – men det er, som du kan se, ikke tilfældet. Det kan være fordele og ulemper ved alle domæne udbydere. Vi har listet dem således, at du nemt og hurtigt kan finde al relevant information omkring den enkelte udbyder. Der er forskel på dem alle, hvor nogle af dem har gratis DNS opsætning eller gratis oprettelse, mens andre ikke tager et gebyr, hvis du ønsker at flytte domænet. Vi har erfaring med samtlige domæne udbydere i Danmark og har fremhævet dem, som vi bedst kan anbefale.
Vælg dit eget domænenavn. Vær kreativ. Der er ingen grænser for din nye online identitet. Tjek dine muligheder med de nye top-level domæner fra One.com. Start med en 25 GB webhostingpakke og et domæne. Så har du hvad du behøver. Det hele er inkluderet: Gratis hjemmesideprogram, ubegrænsede subdomæner, ubegrænset antal e-mailadresser og avancerede DNS-indstillinger.

Aftalen: Den aftale om den Navneserveransvarliges pligter og rettigheder for validering og registrering af Navneservere og varetagelse af DNSSEC for registranter, der indgås mellem DK Hostmaster A/S (herefter DK Hostmaster) og den Navneserveransvarlige. Aftalen udgøres af nærværende vilkår sammen med den underskrevne host-ansøgning og DK Hostmasters meddelelse om retten til at være Navneserveransvarlig.


Hvis det er ment som en form for fælles opslagstavle, hvor andre også kan dele indhold, skal der overvejes hvordan der sorteres i opslag. Det kan være kronologisk, efter emne eller kunstner. Det kan også være efter hvor populært det enkelte opslag er. Man kan give brugeren mulighed for selv at vælge hvordan der sorteres.  Er der krav til indhold, og forbud mod bestemte typer af indhold? Hvordan prioriterer man i hvad der dukker op øverst på siden og så videre. Her kan man vælge at oprette et brugersystem hvor de selv kan stemme på de ting, de synes er gode. Også her skal der overvejes hvorvidt og hvordan folk kan kommentere på opslag.
Domænenavne generatorer er gode, kraftfulde værktøjer, der kan spare tid for dit domænenavn og firmanavnssøgning. Men de er kun nyttige for folk med en vis fantasi og en klar vision om, hvor de vil tage deres nye venture. Ideelt set kan du med lidt tid og kræfter generere mange potentielle domænenavne, der er tilgængelige og relevante for din virksomheds mission statement.
Med onlinebijobber viste jeg, at siden skulle handle om passiv indkomst på internettet. Men som du nok kan gætte, så er dette et gigantisk område at dække (marketing, sociale medier, podcasting, video, affiliate, store virksomheder og små hobbyvirksomheder), så derfor var planen at finde en lille niche af dette store marked. Nichen skulle være lille nok til, at jeg havde en chance for at “dominere” den indenfor 24 måneder og stor nok til, at jeg – på sigt – ville få over 500 besøgende hver dag.

De forskellige endelser, har mange forskellige prisklasser, men er værd at undersøge, da det kan være, at en anden domæne-endelse passer godt til din hjemmeside. De fleste privatpersoner behøver ikke at optage et hurtigt lån for at have råd til at købe et godt domænenavn, da priserne pt. er meget billige. Har du derimod behov for at låne de 45,- kr. anbefaler vi et familielån.

b. Klage indgives til Klagenævnets sekretær på papir eller elektronisk. Samtidig med klagens indgivelse betales et klagegebyr på kr. 500,-. Hvis klageren påberåber sig, at domænenavnet ikke har erhvervsmæssig betydning for vedkommende, og hvis dette ikke fremstår som åbenbart urigtigt, nedsættes klagegebyret til kr. 200,-. En klage tages først under behandling, når klagegebyret er indbetalt. Adresseoplysninger for klageskrift og indbetalingssted fremgår af hjemmesideadressen www.difo.dk.

Der er forskellige muligheder hvis du er klar på at kaste dig ud i crowdfunding. Det kan være et rigtig godt alternativ til finansering. Efter metoden slog igennem for nogle år siden er der kommet mange forskellige sider, blandt de mest kendte er Kickstarter og Boomerang. Dansk Crowdfunding kan hjælpe dig til at blive crowdfunding klar hvis du bliver medlem - via linket finder du en gratis guide
Dit navn på din hjemmeside og dit domæne skal helst være det samme, ellers vil det blive alt for forvirrende at besøge din hjemmeside. Du kan måske godt have små variationer mellem det navn du skriver på din hjemmeside og det domæne du vælger. F.eks. kan dit hjemmesidenavn godt være “Hansens Fliser”, mens dit domæne er hansen-fliser.dk eller fliser-hansen.dk. Det ville dog tværtimod være forvirrende, hvis din side hed “Hansens filer” og dit domæne var flisekongen.dk
×