d. Når brugsretten til et Domænenavn, hvortil der er oprettet en venteliste, bliver opsagt eller slettet fra registrering, orienteres de ventende herom via elektronisk post til den af ansøgeren opgivne e-mail-adresse. De optagne på ventelisten gives herefter 14 dage til at tilkendegive, om de fortsat er interesserede i brugsretten til det pågældende Domænenavn. Domænenavnet tildeles herefter i henhold til indplaceringen på ventelisten, således at den første ventende, der ønsker det, tildeles brugsretten til Domænenavnet. 

Moldovan NamesMongolian NamesMoorish NamesMoroccan NamesNative American NamesNature NamesNdebele NamesNepalese NamesNorman NamesNorwegian NamesOld High German NamesOriya NamesOromo NamesOttoman NamesPakistani NamesPapal NamesPapuan NamesPashtun NamesPersian/Iranian NamesPhoenician NamesPolish NamesPortuguese NamesPunjabi NamesPuritan NamesQuebecois NamesQuechua NamesRenaissance Names >
Udover at gøre det hele lidt sjovere skaber de nye TLD domæner også større konkurrence på en lang række markeder, der nærmest er blevet støvsuget for gode domæner for længst. Og jo større konkurrence, des bedre priser og innovativ markedsføring. Det bedste af det hele er, at der praktisk talt er et uendeligt antal af mulige TLD navne, som man kan bruge til at skabe luft i markedet indenfor domæne handel. Hvis du tjekker et domæne i boksen her på siden, kan du få anbefalet en af de nye TLD navne – og det første, der vil springe dig i øjnene, er at de er betydeligt dyrere end de normale TLD navne. Hvorfor dette er, vides umiddelbart ikke. Det skyldes sikkert primært, at der er frit valg på alle hylder og dermed sikrer domæne registranterne i alle lande sig de bedste priser fra begyndelsen. Om 10 år vil der være åbnet op for endnu flere TLD endelser og markedet for domæner vil pludselig være enormt.
På den anden side så er det lige så svært at dokumentere at et anonymt domæne skulle have en negativ effekt i Google. Google anbefaler, at hjemmesider og domæner er så åbne og reelle som muligt, og nogle mener derfor, at et domæne med anonym registrant signalerer at man ikke har helt rent mel i posen. Dette er dog igen ikke bevist om dette rent faktisk er sandt og påvirker ens placeringer i Google, men her på redaktioner oplever vi ihverfald masser af domæner og hjemmesider, som ligger fint i Google til trods for, at registrantoplysningerne er anonyme.
Domæner i dagens Danmark koster ikke ret meget, og du finder rigtig mange steder, hvor du kan købe det. Priser på hvor du kan købe et domæne varierer dog en hel del, og personligt sværger jeg til Unoeuro, for de er billige til prisen af 45 kr. + oprettelse. Unoeuro er også de hurtigste der registrerer domænet ved DK-Hostmaster, selvom en del supporterer ved de forskellige webhostings benægter dette faktum.
Langsom registrering af domæner. Når det kommer til registrering af domænenavne er det væsentligt at dine domæner, hurtigst muligt efter din bestilling bliver registreret hos dk-hostmaster. Ellers kan du risikere at en anden snupper dit domænenavn lige foran næsen af dig. Hos nogle af de billigste domæneregistratorer går der lang tid før de for behandlet din bestilling.
Domæner i dagens Danmark koster ikke ret meget, og du finder rigtig mange steder, hvor du kan købe det. Priser på hvor du kan købe et domæne varierer dog en hel del, og personligt sværger jeg til Unoeuro, for de er billige til prisen af 45 kr. + oprettelse. Unoeuro er også de hurtigste der registrerer domænet ved DK-Hostmaster, selvom en del supporterer ved de forskellige webhostings benægter dette faktum.
Motorcycle ClubsMotorsport RacesMusic Album NamesMusic Band NamesMusician NamesMutant Plant NamesNatural Disaster NamesNewspaper NamesNicknamesNoble House NamesPirate Crew NamesPlague NamesPlant and Tree NamesPlayer Class & NPC TypesPoison NamesPolitical Party NamesPost-Apocalyptic SocietyPotion NamesRacer NamesRailway NamesRank NamesRebellion NamesReligion NamesRune NamesSatellite NamesScientific Bird NamesScientific Creature NamesScientific Plant NamesSchool Book Names (Magic)
Entrepreneurs and startups today can't afford to consider only domain names and websites. Customers and potential users are fragmented across multiple services, which means you need a presence in multiple places as well. Besides domain names, Panabee checks availability on the most popular social media sites: Facebook, Tumblr, Twitter, and Instagram.
WHOIS-domænedatabasen er en liste med alle registrerede domæner og bliver regelmæssigt brugt til forskellige juridiske formål. Netværksadministratorer bruger WHOIS-oplysninger til at identificere og udbedre problemer. For eksempel kan WHOIS-oplysninger bruges til at afgøre om domænenavne er ledige, identificere varemærkekrænkelser og holde registranter af domænenavne ansvarlige.
Hvis man skal fange folks opmærksomhed, når de browser efter en ting på google, eller lignende søgemaskiner, er det vigtigt at ligge højt. Man skal helst være på den første side, eller blandt de øverste 3-4 søgninger, da de fleste ikke gider leder længere end det. Derfor skal aspektet med synlighed overvejes, når du lægger strategi for din hjemmeside, da det enten kan kræve lang tid, eller koste en del penge, med tilstrækkelig markedsføring for din side.

Hvis du vil flytte din hjemmeside, kan det godt lade sig gøre at skifte domæne, men det kan som tidligere nævnt, resultere i mistet arbejde med markedsføring, og på den måde mister man besøgende og kunder. Vi har en række punkter, som kan hjælpe med, at vælge det rigtige navn, og selvom det ikke er nødvendigt at opfylde alle punkter, er de gode at have i mente.
b. Klage indgives til Klagenævnets sekretær på papir eller elektronisk. Samtidig med klagens indgivelse betales et klagegebyr på kr. 500,-. Hvis klageren påberåber sig, at domænenavnet ikke har erhvervsmæssig betydning for vedkommende, og hvis dette ikke fremstår som åbenbart urigtigt, nedsættes klagegebyret til kr. 200,-. En klage tages først under behandling, når klagegebyret er indbetalt. Adresseoplysninger for klageskrift og indbetalingssted fremgår af hjemmesideadressen www.difo.dk.
En side som www.namemesh.com giver mange muligheder. Her kan fx Gerda, der sælger gran og garn, hurtigt vælge fra en liste over unikke hjemmesidenavne, der præcist beskriver, hvad indholdet af netop hendes hjemmeside er. Hun kunne vælge det almindelige www.gerdasgrangarn.dk eller det korte www.gerdas.dk. Hvis Gerda har tyske aner, kan hun gøre hjemmesidenavnet unikt og personligt ved at vælge det halvtyske www.dasgran.dk – eller måske .com, hvis du ønsker at gå international. Fik Gerda derimod idéen til at oprette sin hjemmeside på en solferie i Spanien, kan hun tilføje et specielt touch ved at vælge det spanskklingende www.gerdasgrangarno.com.

Derfor vil du også opleve, at et dk domæne koster mere nogle steder end andre, og det er udelukkende fordi sælgeren tillægger gebyrer for at facilciterer salget og registreringen hos DK-hostmaster. Et dk domæne koster således 45 kr. om året uden gebyrer og tillægsydelser. Brug denne pris til at tjekke op på om du evt betaler for meget for dit domæne om året.
a. DK Hostmaster kan ophæve aftaleforholdet med brugsrettens indehaver og inddrage brugsretten ved at slette registreringen af et Domænenavn, hvis brugsrettens indehaver eller dennes fuldmægtig ikke betaler skyldige ydelser forbundet med registreringen. Sletning af et Domænenavn grundet manglende betaling af skyldige ydelser sker som sidste led i DK Hostmasters til enhver tid gældende rykker- og varslingsprocedure. 
a.      Ved udvidelse af tegnsæt for danske Domænenavne, jf. pkt. 1.3., b, gælder nedenstående regler. Reglerne gælder for ansøgninger om tildeling af brugsret til Domænenavne indeholdende en eller flere af de karakterer, hvormed tegnsæt for Domænenavne bliver udvidet, og som er indgivet til DK Hostmaster i en periode på 30 dage, fra DK Hostmasters beslutning om at udvide tegnsæt for Domænenavne er trådt i kraft.
Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig. Her kan du finde teknisk information og formularer, som er relevant i arbejdet som registrator eller navneserveransvarlig.
b. Klagenævnet består af 3 medlemmer, der hver udpeges for en treårig periode. Formanden skal opfylde de almindelige betingelser for at blive udnævnt til landsdommer. De 2 andre medlemmer skal have dokumenteret teoretisk eller praktisk sagkundskab vedrørende navne- og varemærkerettigheder. I sager, der involverer forbrugerkrav, skal klagenævnet tiltrædes af to medlemmer, der repræsenterer henholdsvis forbruger- og erhvervsinteresser. I sager, hvor særlige tekniske problemer gør sig gældende, kan klagenævnet beslutte at lade sig supplere med op til 2 medlemmer med den fornødne tekniske indsigt. 
Et domænenavn kan ikke købes. Man lejer dem rent faktisk i en periode hos DK-Hostmaster, der er repræsentant for danske domæner med endelsen .dk. Det er muligt at leje domænet i op til 5 år ved at registrere sig gennem en af de mange danske domæne udbydere. Når perioden er ved at være afsluttet, kan man leje sine domænenavne på ny og dermed beholde dem i endnu flere år.

Det næste du skal bestemme dig for er, hvordan folk skal manøvrere på din side, når de skal finde deres varer. Har du i sinde at sælge en stor variation af varer er det en god idé at inddele i forskellige overemner. Hvis du for eksempel vil sælge en masse forskellige møbler vil det være smart at inddele efter det rum, man typisk finder dem i, og derefter den specifikke møbeltype. Skal du sælge tøj kan du inddele efter køn, og alder, og derunder inddele efter f.eks. sæsoner eller type tøj.
a. DK Hostmaster kan ophæve aftaleforholdet med brugsrettens indehaver og inddrage brugsretten ved at slette registreringen af et Domænenavn, hvis brugsrettens indehaver eller dennes fuldmægtig ikke betaler skyldige ydelser forbundet med registreringen. Sletning af et Domænenavn grundet manglende betaling af skyldige ydelser sker som sidste led i DK Hostmasters til enhver tid gældende rykker- og varslingsprocedure. 

Men de nye GDPR-retningslinjer kommer ikke til at påvirke de danske domænenavne. Ifølge den danske domænelov skal alle indehavere af .dk-domæner registreres med både navn, adresse og telefonnummer og disse oplysninger vil stadig være tilgængelige, selvom de nye regler om databeskyttelse er trådt i kraft. Man vil således stadig kunne slå domænenavne op i den danske WHOIS-database og finde frem til indehaveren af domænenavnet.

Udløbne domæner bliver brugt af professionelle online markteers til at bygge blogs, hvilket siges at fylde en stor del af Internettet i dag. Der kommer flere og flere til og google ved stadig ikke hvordan, de skal dæmme op for problemet, idet folk bliver bedre og bedre til at skjule deres hjemmesider. Mange gange, når et domænenavn bliver fritlagt, kan det have en god klang og virke ganske tilforladeligt – men pas på hvis du vil købe det.


Når du skal vælge domæne-endelse, drejer det sig hovedsageligt om, at matche endelsen med formålet for hjemmesiden, og kan variere, alt efter hvem siden laves for. For eksempel bruger nogle embedes-sider .gov endelsen for government, og ellers er der alle de forskellige lande-endelser, som .dk og den meget brugte .com. Valg af endelse kan virke trivielt og ligegyldigt, men spiller en stor rolle, da en ukendt endelse kan så tvivl hos folk, angående hjemmesidens troværdighed. Det er derfor en god idé, at bruge en velkendt endelse, eller i det mindste en relevant endelse for formålet med siden.
×